The Wedding Pianists Home Blog Reviews Over ons Muziek Contact

Blog

The Wedding Pianists
Foto door creëert.com

Zenuwachtig voor je bruiloft? 4 tips om volop te genieten!

12 mei 2019, door Sabine

Zenuwen? Yep, die ken ik wel... Ik word al zenuwachtig bij het idee om deze blog straks online te zetten. En ook al duurt het nog zo'n vier maanden voordat Folkert en ik gaan trouwen, ik vind het nu al hartstikke spannend of dat allemaal wel goed zal komen. Concerten geven en piano spelen is wat ik het allerliefste doe, maar ik kan me eigenlijk geen concert herinneren waarvoor ik niet zenuwachtig was van tevoren.

Als iets echt belangrijk voor me is, weet ik inmiddels, voel ik me sowieso zenuwachtig van te voren. En nu ik dat eenmaal doorheb en nog belangrijker, het heb geaccepteerd, is het allemaal een stuk eenvoudiger geworden. En: ik durf steeds meer!

Ik weet dat ik niet de enige ben voor wie de zenuwen even flink door het lijf zullen gieren op de ochtend van de bruiloft. Een beetje spanning hoort er natuurlijk ook bij, maar toch wil ik vandaag mijn tips met je delen, zodat je helemaal kan genieten van al het moois op je trouwdag (of welke andere spannende dag dan ook).

  1. Neem een kort moment voor jezelf om je helemaal over te geven aan je zenuwen. Duw ze niet weg en laat ze helemaal over je heen komen. Dit kan in het begin wel even oncomfortabel voelen, maar als je alles even precies zo laat zijn als het is, merk je vanzelf dat je na een tijdje rustiger zult worden. Hoe vaker je dit oefent, hoe makkelijker het wordt!
  2. Gebruik je zintuigen! Kijk eens goed om je heen en geniet van alles wat er te zien valt. Voel je handen en voeten en luister naar je omgeving. Als je echt luistert naar wat er ook maar te horen valt heb je sowieso geen tijd om je ergens druk over te maken.
  3. Wees dapper. Je bent niet voor niks aangekomen op dit moment. Nu is het totaal niet belangrijk meer wat alle anderen mensen er misschien van zullen vinden, maar is het tijd om er volop van te genieten.
  4. Plan chille momentjes in tijdens jullie dag. Kies er misschien voor om er even met z'n tweeën tussenuit te gaan na de ceremonie. Of neem bijvoorbeeld de tijd voor een muzikaal intermezzo tijdens je ceremonie om alles even te laten bezinken en te genieten van jullie moment. Alles kan natuurlijk, wat voor jou maar fijn voelt.

Je bruiloftsceremonie blijft natuurlijk best spannend. Het allerbelangrijkste is om er lekker van te genieten en alles op je af te laten komen. Enjoy!

Vind je het leuk om de hoogte te blijven van onze blog? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.


The Wedding Pianists

Wij spelen piano muziek tijdens bijzondere momenten. Met een speciaal verzoekje, improvisatie of een prachtig klassiek pianostuk maken wij de sfeer van je bruiloft, ceremonie, receptie of diner heel persoonlijk. Met onze muziek laten we je echt even stilstaan bij een speciaal moment. Lees onze blog, bekijk onze video's, kortom: laat je inspireren!