The Wedding Pianists Home Blog Reviews Over ons Muziek Contact

Blog

The Wedding Pianists

Wat betekent trouwen voor jou?

9 juni 2019, door Sabine

Hoe wil jij je voelen op je trouwdag? Wat zijn de dingen die er echt toe doen? Het is soms zo makkelijk om je tijdens het plannen van je bruiloft te verliezen in de details. Mooie stationary, een perfect gedekte tafel, de lekkerste wijn, de beste fotograaf... De pinterest en social media-valkuilen van deze tijd, waarschijnlijk ken je ze wel.

Denk eens terug aan de periode vanaf het moment dat je ten huwelijk werd gevraagd (of natuurlijk je geliefde ten huwelijk vroeg), tot aan het moment dat je deze tekst hier aan het lezen bent. Welke stappen van het plannen van je bruiloft hebben je de meeste vreugde gegeven? Waar ging je van stralen? Waar kreeg je kriebels van in je buik?

Bij mij is dat het allereerste moment, toen Folkert vroeg of we gingen trouwen, dat was zo'n lief en spontaan moment! En niet lang daarna, toen ik mijn broer belde en later mijn oma's om het nieuws te delen. En weer wat later, het moment dat ik mijn moeder en een paar vriendinnen kon uitnodigen om samen een jurk uit te kiezen. Of het moment dat ik mijn vader vroeg om op een bijzondere manier onderdeel uit te maken van onze bruiloft.

Ik probeer zoveel mogelijk van het hele proces te genieten. Natuurlijk is het ook heerlijk om een mooi gedekte tafel te hebben en prachtige foto's om later van na te genieten. Maar een bruiloft gaat in mijn ogen over verbinding. Verbinden natuurlijk met je aanstaande echtgenoot, maar ook zeker met je familie, schoonfamilie, vrienden, collega's, mensen die belangrijk voor je zijn.

Het allermooiste aan muziek is dat het het verbinden zo makkelijk maakt. Samen in stilte luisteren. Even elkaars hand vasthouden. Een hoofd op een schouder. Samen bewegen op muziek, of dansen! Hoe magisch is het als je hier ruimte voor maakt tijdens je trouwdag en echt de verbinding aan gaat. Met jezelf, en met elkaar.

Vind je het leuk om de hoogte te blijven van onze blog? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.


The Wedding Pianists

Wij spelen piano muziek tijdens bijzondere momenten. Met een speciaal verzoekje, improvisatie of een prachtig klassiek pianostuk maken wij de sfeer van je bruiloft, ceremonie, receptie of diner heel persoonlijk. Met onze muziek laten we je echt even stilstaan bij een speciaal moment. Lees onze blog, bekijk onze video's, kortom: laat je inspireren!